Anbiworkshop

Een organisatie met een ANBI-status draagt in haar doelstelling en activiteiten bij aan het ‘algemeen nut’. Algemeen nut wil zeggen: voor een groot deel van de bevolking beschikbaar en toegankelijk. Voorbeelden van ANBI’s zijn o.a. WNF, KWF, Jantje Beton, Natuur Monumenten, maar ook de Postcodeloterij en stichting DOEN.

De volksvertegenwoordiging heeft gemeend de giften aan goede doelen te moeten stimuleren door het aftrekbaar te maken van de inkomstenbelasting.

In 2008/ 2009 heeft de belastingdienst de rijksoverheid, provincie, gemeente én waterschappen de ANBI-status “van rechtswege” gekregen. Na de eerste toekenningen van gemeenten hebben de overige overheidsinstellingen “van rechtswege” de ANBI-status gekregen.

Wat kunnen we met deze informatie?

We kunnen bijvoorbeeld “giften” aan de overheid aftrekken van onze jaarlijkse inkomstenbelasting. Wat giften zijn en voorbeelden daarvan zullen we in deze workshop uitvoerig aan de orde laten komen; u zult geschokt en verbaasd zijn dat u dat niet in uw aangifte hebt opgevoerd.

Belastingaangiften kunnen tot en met 5 jaar (2010 t/m 2014) terug worden gewijzigd. Over het algemeen zijn het al definitieve aanslagen en alleen met omstandigheden die niet bekend waren ten tijde van de aangifte te wijzigen. Wij gaan in op de manier waarop wij geld terugvragen van de belasting over deze jaren, en leren u dit stap-voor-stap.
Door de wetten en regelingen die we u laten zien zult u verbaasd zijn, wat u de afgelopen jaren aan belastinggeld hebt laten liggen. Durft u een schatting te maken?

Vanaf 1 december starten we weer met de workshop: ” Optimaal profiteren van de ANBI-status van de overheid”.

Voor wie is deze workshop interessant?

Voor (bijna) iedereen die belasting betaalt. Voor o.a. de kleine zelfstandige, mensen in loondienst, aandeelhouders, (kleine en grote) beleggers, studenten, AOW’ers, en uitkeringsgerechtigden.

Hebt u na de workshop hulp nodig bij de aangifte, dan kan ik u daarbij van dienst zijn.  Wanneer u na afloop van de workshop, krijgt u de entreeprijs van de workshop terug.

De kosten van deze workshop is € 20,=. We hebben bewust gekozen om de workshop laagdrempelig te houden. 

 

Share

www.pdf24.org    Verstuur artikel als PDF